Tilbage Smykker  >   Blog
Submitted by admin on 18 June, 2014 - 11:52 Ugens smykkedeal dette er bare for vildt!

hej hej

Læs mere
Submitted by admin on 18 June, 2014 - 11:51 Konkurrence - vind et smykke! vind vind vind

se her

Læs mere
Submitted by admin on 18 June, 2014 - 11:06 Læs om de kendte smykkedesignere Læs om det danske designerpar bag brandet Blicher Fuglsang

 


Et interviw med de to smykkedesignere bag brandet Blicher Fuglsang. Læs hvordan de supplerer hinanden døgnet rundt - både på arbejde og privat.

 

 

 


Hvem er I begge? Kort om jer selv, jeres fortid og årsagen til I har fundet sammen
Tom Blicher har beskæftiget sig kreativt med formgivning, siden han var 16 år, og med en solid faglig ballast som guldsmed forener han det klassiske håndværk med en kunstnerisk og innovativ tilgang til formgivningen. Tom Blichers kunstneriske åre har gennem tiden fundet mange forskellige udtryksformer. For ham er det nemlig skabelsesprocessen, der er interessant, og i begyndelsen af sin karriere udfoldede han sig eksperimenterende i smykkekunstens verden, hvor hans avantgarde designs nød stor succes på udstillingsscener blandt smykkernes haute couture.
Gitte Fuglsang har en fortid inden for psykologi og pædagogik så det stod ikke skrevet i stjernerne, at Gitte Fuglsang en dag ville kunne leve af sine smykkedesigns. I 2002 kastede hun sid dog ud i smykkedesign og efter få måneder lå hendes design i over 100 guldsmedebutikker, så valget faldt på den kreative vej.
Gitte og Tom danner par privat og har skabt virksomheden sammen, de har begge en stor passion for design men også for selve virksomhedsudviklingen.
 

Hvordan opstod ideen til firmaet BlicherFuglsang?
Ideen opstod lidt af sig selv. Tom Blicher havde siden 1996 designet egen kollektion der solgte gennem guldsmedebutikker. I 2002 da Gitte Fuglsang designede sin første kollektion og der var sådan stor efterspørgse ved guldsmedene var det oplagt at kalde firmaet Blicher Fuglsang. Så det var ikke fordi vi satte os ned og planlagde firmaet. Det var firmaet der skabte sig selv og så gav vi det et navn!
 

Hvordan er det at drive firma sammen samtidig med I danner par privat?
Ja det spørgsmål får vi rigtig tit. For os er det rigtig fantastisk. Vi arbejder rigtig godt sammen, og der er vist ingen tvivl om at vi er soulmates, vi har det bare bedst i hinandens selvskab. Så selv om vi er sammen 24/7 så er virker det helt naturligt for os, selv når vi skal handle tager vi i Netto sammen.
 

Hvem designer smykkerne hos Jer? Jer begge eller designere I har ansat?
Det er kun Tom og Jeg der designer og vi har så rigeligt ideer, faktisk flere end vi kan have på vores program.  Så vi må ofte begrænse os, smykkeideerne står i kø for at få deres liv i den fysiske verden.
Hvor mange ansatte er I nu?
For ca. 5 -6 år siden besluttede vi at lave en virksomhed der var så enkel så mulig. Vi outsource de fleste opgaver. Vores smykkeproduktion ligger i dag i Kina, og beskæftiger ca. 10 guldsmede. Så mange opgaver så muligt bliver varetaget af samarbejdspartnere. Det er simpelthen den virksomhedsform der passer bedst til os. Vi vil egentlig bare gerne fordybe os i design. Vi er 3 partnere der ejer Blicher Fuglsang A/S.
I dag har vi jo mange samarbejdspartnere i de konsulenter der køre for os og sælger vores smykker på Homeshopping events. Vi har pt. 11 konsulenter men søger stadig efter nye i hele landet.
 

Vil I gerne åbne en butik selv eller vil I sælge som I gør nu, via guldsmedebutikker o.l.?
I forlængelse af sidste spørgsmål kan vi sige at vores motto er Keep it Simple, så nej det drømmer vi ikke om. Vi drømmer om at få vores smykker ud til danske kvinder og give dem muligheden for at se hele vores kollektion på homeshopping.
Vi sælger nu via guldsmedebutikker, via vores homeshopping konsulenter og via vores egen webshop. Vi tror på den moderne kvinde vil have flere muligheder at shoppe på. Vi vil gerne have at smykker i ægte materialer bliver noget man kan prøve, som man prøver tøj. Bruge tiden til at finde lige det der passer ens stil. På en smykkeevent ved Blicher Fuglsang kan man prøve alt hvad man ønsker og snakke med sine veninder om hvad der klæder en bedst. Desuden ville vi gerne kunne vise hele vores kollektion på en gang.
 

Har I en bestemt designretning? Er der bestemte materialer I arbejder med, farver etc.?Håndlavet kontra færdigproduceret?”

Når vi designer ser vi meget hvert smykke som en lille skulptur, den skal kunne ses fra alle sider og stadig overraske. Så vores design er skulpturelt men også meget klassik på mange måder. Vi kalder det ”Klassisk med et twist”. Når vi går i design processen arbejder vi med 4 stiltyper som vi og sætter 4 typer kvinder på 

Den Stilrene


 

Den Klassiske


 

Den Romantiske


 

Den Kreative


 

Hvad lader I jer inspirere af når der skal designes nye kollektioner?
Den måde vi bliver inspireret på er egentlig ved at rejse, komme væk fra hverdagen og ligesom kunne lade tankerne flyve. Vi har et hus i Spanien som vi bruger meget til at koble af og fordybe os i design. Når vi ligesom har besluttet os for at overskriften er design så bobler ideerne bare frem. Så det er mere vores fokus der skaber end selve den ydre verden. Når vi er i det rette fokus så kan alt inspirere lige fra naturens former, skyer, mønstre mm.
Vi er begge meget optaget at former, hvad er det lige der gør at nogle former, bare er harmoniske, et sving på en blyantsstreg, bevægelsen i en tegning. Når vi så har tegnet en hel kollektion så er det i arbejdstøjet med sav og hammer. Vi laver nemlig alle vores grunddesign selv, alt bliver skabt i vores hænder. Det er vigtigt for os at have helt styr på udtrykket i det færdige smykke.  Vi har så en samarbejdspartner i Kina der står for produktionen, vi samarbejder dog tæt med dem og besøger dem flere gange om året, hvor vi oplære dem i at lave vore smykker.

 

Hvad har finanskrisen betyder for jer?
For år tilbage var den største del af vores kollektion massiv 14 karat guld med diamanter og dyre perler. Det var der pludselig ikke så stor efterspørgselen efter, så i dag har vi en stor sølvkollektion og har som noget helt nyt her i foråret lavet en forgyldt kollektion. For os har det været en spændende proces at skulle være kreative i forhold til at tilpasse os markedet.
Krisen har også betydet en anderledes indkøbsstruktur for de fleste. Statistikker viser at der handles meget mere online og på udsalg.
Vores homeshopping koncept er en måde at tilbyde travle kvinder, der ikke har tid til at shoppe i butikker, at kunne samle deres smykkekøb til sig selv og til gaver på en homeshopping event. Af samme grund har vi 3 måneders byttegaranti, så man kan roligt sidde i februar på en event og købe gave til de næste måneders brug. Det sparer tid.
Desuden har vores nedsatte priser betydet at man kan få danske design smykke til en uhørt lav pris. 45 % lavere end de lå til tidligere.  Alle vores slagskanaler har dog fået glæde af vores nedsatte priser både hos guldsmeden, online og på events.
 

Hvordan ser I på fremtiden?/Hvad er Jeres fremtidsvisioner?
Vores fremtidsvisioner er at tilbyde dansk design smykker til en rigtig god pris. Da vi opstartede vores homeshoppingkoncept satte vi alle priser ned med 45 %. Det betyder at vi kan tilbyde godt design god kvalitet til rigtig gode priser. Faktisk ligger vores priser nu på samme niveau som importerede standardvare. Vi ønsker at folk virkelig får noget for pengene, det er det folk forventer i en krisetid
 

Hvad kendetegner en rigtig iværksætter?
At man har ideer der bare skal manifesteres og at man er risikovillig.
 

Hvad er Jeres bud på tidens hotteste smykketrend?
Vi tror på at det hotteste er at skabe sit eget unikke udtryk som kvinde, at  man skiller sig lidt ud og tør sætte smykker sammen som man måske ikke plejer.
 

Hvordan vil I beskrive Jeres personlige stil?
Vi er af typer boheme/livsnydere, vi har en afslappet stil med alt i livet. Vi elsker gode oplevelser, smukke ting. Køber meget tøj og sko når vi er ude at rejse. Så garderoben er fyldt med tøj fra den store verden
 

Hvad satser I på I jeres kollektion fremover, både øreringe, armbånd, halskæder eller?  
Vi designer altid hele vejen rundt, og vi satser på at fortsætte med at designe i det Blicher Fuglsang univers vi har skabt gennem mange år. Den sværeste kunst som designe er at finde sit eget unikke udtryk som også er genkendeligt. Det er vi stolte af at kunne sige vi har og vi vil forsætte med at designe i dette univers
 

Hvad var jeres ”gennembrud” hvad angår smykker?
Meget bredt men vi tror vi er kendt for det skulpturelle udtryk
 

 

Mange hilsner,

Smykkebazar

Læs mere